Wednesday, 8 May 2019

Regulament Examen intensiv

Testul de competență lingvistică pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne de circulaţie internaţională vizează competențele şi cunoştinţele acumulate în clasele III-IV şi constă dintr-o probă orală și o probă scrisă.
PROBA ORALĂ
a)Pentru etapa I – un set de bilete (grupate conform temelor recomandate în programele școlare pentru clasele a III-a și a IV-a, în vigoare), conținând fiecare un text de 50-75 cuvinte şi 2-3 întrebări de verificare a înțelegerii globale şi detaliate a textului respectiv.
Lecturarea textului este urmată de formularea de răspunsuri la 2-3 întrebări înscrise pe biletul de testare, răspunsuri care să dovedească înţelegerea globală şi detaliată a textului.

b) Etapa a II -a –un set de bilete conţinând subiecte de interacţiune verbală în conformitate cu programa şcolară, în vigoare, pentru clasele a III-a şi a IV-a. Elevii, grupați în perechi numite de comisie, extrag un bilet pentru fiecare pereche, pregătesc interacţiunea verbală timp de 3-5 minute
Biletele necesare pentru proba orală vor fi elaborate astfel:

PROBA SCRISĂ
a) Proba scrisă constă în redactarea unui text de 50–75 cuvinte pe o temă dată și demonstrează, atât capacitatea de exprimare în scris, cât și însușirea principalelor funcții comunicative/acte de limbaj, conform standardelor curriculare de performanță, prevăzute de programa școlară pentru clasele a III-a şi a IV-a, în vigoare.
b) Pentru proba scrisă se asigură un număr de minimum 5 și maximum 10 variante de subiect.


 PROBA ORALĂ - 75 puncte
Etapa I - 50 puncte
Etapa a II-a -25 puncte
PROBA SCRISĂ - 25 puncte
b) La finalizarea probelor, afișarea rezultatelor se face în formatul: numele și prenumele candidatului, cu inițiala tatălui; punctaj proba orală - etapa I; punctaj proba orală - etapa a II-a; punctaj proba scrisă; punctajul total obţinut; nota finală, prin împărţirea punctajului total la 10. Listarea se face în ordinea alfabetică a candidaţilor.
c) Afișarea rezultatelor înainte de contestaţii se face conform graficului de desfășurare a testului, la avizier și pe site-ul unităţii de învăţământ.
CONTESTAŢII
a) La testul de la proba orală nu se admit contestaţii.
b) La proba scrisă eventualele contestaţii se depun, pe bază de cerere tip (ANEXA 6), la secretariatul unităţii de învăţământ.
c) Intervalele orare în care se primesc cererile pentru reevaluarea lucrărilor vor fi clar precizate.
d) La depunerea contestaţiilor, candidaţii, prin părinţii/tutorii/reprezentanţii legal instituiţi ai acestora, pot solicita vizualizarea lucrărilor pe bază de cerere tip (ANEXA 5). Vizualizarea se realizează în prezenţa unuia dintre membrii comisiei de organizare și evaluare. În urma vizualizării, părinţii, tutorii sau reprezentanţii legal instituiţi ai candidaţilor pot renunţa la cererea de reevaluare.
e) Punctajul obţinut de candidat după reevaluarea lucrării rămâne definitiv.
f) Afișarea rezultatelor finale (după contestaţii), la avizier și pe site-ul unităţii de învăţământ, se face în formatul: numele și prenumele candidatului, cu inițiala tatălui; punctaj proba orală - etapa I; punctaj proba orală - etapa a II-a; punctaj proba scrisă; punctajul total obţinut; nota finală, prin împărţirea punctajului total la 10. Listarea se face în ordinea descrescătoare a notei finale, cu menţiunea ADMIS/RESPINS.

No comments:

Post a Comment